IMG_0864-bewerktIk vond een mooie lokatie en had een mooi model die voor het eerst eens met lingerie wilde shooten en ze koos voor mij als fotograaf. Dat is natuurlijk gelijk een eer om te mogen doen. Er zijn voor en nadelen aan een lokatie als deze. Het licht stroomde binnen maar niet tot diep in de woning, dus ik werd beperkt tot dicht bij de ramen blijven. Ik wilde het natuurlijke licht niet verpesten met extra kunstlicht of reflectie. Dus shooten met wat je hebt. Met daglicht ben ik in mijn element. En ook met lingerie en naakt (ja die heb ik ook meet haar gemaakt). Het voordeel ook van een woning is het gemak. Lekker muziek op de achtergrond. Het is er warm. Het was tien hoog dus naakt voor het raam staan en niemand ziet je. Kortom veilig en relaxed. Ook regel ik altijd een goede mua. Niet alleen voor de makeup maar ook om bij te springen met haar. Een scheef plooitje in kleding en als sparring partner. Daarbij schept een goed mua ook een lekkere sfeer. Terwijl jij als fotograaf je aan het voorbereiden bent kan een mua het model op gemak stellen. Dit is echt heel waardevol. Ik denk dat je dit ook terug ziet in de foto’s naderhand.